Solidaritatea și ajutorul umanitar reprezintă valori fundamentale în cadrul comunităților masonice. Invitat în platourile DC News TV, prof. univ. dr. Radu Bălănescu a evidențiat eforturile și acțiunile Marii Loje Naționale din România în sprijinirea cetățenilor din Ucraina.

Ajutor umanitar pentru Ucraina

„Cu Marea Lojă a Ucrainei noi avem niște relații foarte bune, i-am ajutat pe cetățenii Ucrainei atunci când și Guvernul României a declanșat acea operațiune de întrajutorare. Marea Lojă Națională din România a participat la acea acțiune.

I-am ajutat și pe membrii Marii Loje a Ucrainei atunci când au solicitat ajutor, mă refer un ajutor material, cu ce au avut nevoie în acest sens, inclusiv poate cu un ajutor de tip medical, la fel, constând în ajutoare, cum să vă spun eu foarte palpabile, medicamente ș.a.m.d., ce mai era nevoie pentru ei”, a declarat prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

Relații Internaționale

„În rest, relațiile sunt unele foarte bune. Cu Marea Lojă a Rusiei nu am mai avut ocazia să relaționăm și atâta tot. Nu s-au luat niște măsuri la nivel internațional de retragere a recunoașterilor ș.a.m.d. pentru că, repet, mergând pe principiul că nu se face politică în Masonerie, nu există acest amestec. Noi am dat la momentul respectiv și o declarație, un statement referitor la tragedia care se întâmplă în Ucraina”, a conchis acesta.