Într-o lume din ce în ce mai exhaustivă din punct de vedere energetic și emoțional, terapiile holistice fac un pas în față. Adriana Dobrescu, terapeut holistic, vine în platourile DC News TV la emisiunea “Ultra Psihologie” pentru a împărtăși cu noi din tainele terapiei Reiki.

Vindecarea prin energie

“Terapia Reiki funcționează cu energia universală la care toți avem acces. Practic asta înseamnă vindecare cu ajutorul energiei universale. Iar tu ca terapeut, ești un simplu canal de energie prin care tu direcționezi energia către emoția negativă.” a explicat Adriana Dobrescu.

“Se poate folosi și în cazuri de boală, unde poți să vindeci un organ. Evident este o terapie complementară, ea nu vine să înlocuiască o altă terapie. Și terapiile energetice sunt terapii complementare. Fiecare aduce ceva nou. Deci sub nicio formă, nu înlocuim un tratament medicamentos.” a adăugat aceasta.

Terapie complementară

“Tocmai de aceea ele sunt terapii energetice complementare. Pentru că terapia energetică vine și lucrează pe corpul emoțional. Psihologia lucrează pe cogniție, dar terapia energetică vine și lucrează pe corpul nostru emoțional. Ea nu vine să înlocuiască ceva, ea nu vine să înlocuiască medicamentele, nu vine să înlocuiască consultul medical, aș putea spune că terapia energetică este terapia pentru suflet.”. a subliniat terapeutul.