În ediția de astăzi e emisiunii Departe de România nu avem doar un singur invitat, ci trei, toți membrii ai unei familii frumoase de români din Belgia. Florinela Petcu s-a stabilit în urmă cu 27 de ani în Belgia și a fost martora schimbării acestei țări, în contextul tot mai complex al fenomenului migrației.
Fratele ei, Ciprian Petcu, un IT-ist care a ales tot Belgia ca țară adoptivă, ne va spune cum e viața de zi cu zi în Antwerpen și cât de mult se ajută românii între ei.
Alături de cei doi va fi Andreea Adam, studentă la Drept în Belgia, care ne va vorbi din perspectiva copilului care a emigrat din România când avea doar 11 ani. Ea ne va spune cum dacă belgienii sunt prietenoși sau nu, dar și cum e școala în “țara ciocolatei”.
În cadrul emisiunii vom mai afla cum se vede în diasporă progresul României din ultimii ani, dacă cei plecați în străinătate au gânduri de întoarcere acasă, dar și ce ciudățenii au belgienii, lucruri care îi fac pe români să se uite cu o sprânceană ridicată.

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea “Departe de România”, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct al site-ului ȘtiriDiaspora, este în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână descoperim povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate, vorbim despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: “acasă” sau doar țara de origine.
Pe lângă poveștile românilor stabiliți în afara granițelor, în cadrul emisiunii sunt uneori invitați și oficiali ai statului sau lideri politici care ne oferă informații relevante pentru cei din diaspora.

Emisiunea “Departe de România” se difuzează pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook DC News TV, ȘtiriDiaspora și DC News.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul “Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Site: https://www.stiridiaspora.ro/
YouTube: https://www.youtube.com/@stiridiaspora9142
Facebook: https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro
TikTok: https://www.tiktok.com/@stiridiaspora.ro