Într-o lume în continuă schimbare, ideologiile politice se confruntă cu provocarea de a rămâne relevante și de a se adapta la noile realități sociale și economice. În acest context dr. Eugen Gabor ne oferă o perspectivă mai amplă asupra acestor ideologii, în cadrul interviului de pe DC News TV.

Fenomenul Stânga-Dreapta

“Cum vezi cu ochii politologici, să spun așa, fenomenul ăsta stânga-dreapta și dacă el mai are viitor, în condițiile în care toată lumea încearcă să remodeleze mesajul ideologic?” a întrebat Flaviu George Predescu.

“Aici l-aș citat pe Norberto Bobbio, care spunea că atâta vreme cât vom avea nedreptate în maniera în care este organizată societatea, în care este organizată economia, câtă vreme vom avea acte de injustiție, va exista și clivajul acesta stânga-dreapta. Bineînțeles că lucrurile se schimbă.” a răspuns dr. Eugen Gabor, politolog.

“Idealismul” de Stânga

“Unele inechități sunt ușor reduse, dar cele care există sunt astăzi mult mai ușor de evidențiat și, în mod normal, când le vedem ar trebui să rezonăm, ar trebui să empatizăm cu oamenii care sunt dezavantajați și ar trebui, poate, fără a ne ridica, rămânând cu picioarele pe pământ, ar trebui să fim visători să avem curajul de a visa la un viitor mai bun. Și aici stânga are un rol important, chiar cu riscul de a fi etichetat drept idealist. Trebuie să îți propui ținte care pot părea îndrăznețe, pentru că în trecut așa s-au realizat progrese importante, îndrăznind să credem că putem să construim un viitor mai bun.” a mai adăugat acesta.