Ce se întâmplă atunci când îmbinăm psihologia și educația financiară? Ei bine, aflăm că obiceiurile noastre ce țin de bani sunt moștenite din generație în generație. Mai multe detalii ne oferă creatorul 5D Business, Raluca Anghel, care a explicat cum putem rupe acest ciclu generațional.

Ce stă la baza deciziilor noastre financiare?

„Care sunt factorii psihologici care stau la baza deciziilor noastre financiare?”, a întrebat Ramona Dumitru în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News TV.

„Nu sunt numai factori psihologici, ci sunt și factori emoționali foarte mulți. Există și acest lucru pe care noi îl conținem în ADN-ul nostru și pe care îl avem de la toți strămoșii noștri. Adică deși poate crezi că ești diferit față de tatăl tău, mama ta, bunicul tău, în realitate conții toate informațiile și trăirile pe care le-au avut și ei. Cu alte cuvinte, cam tot ce crezi tu despre bani au gândit și ei înaintea ta”, a explicat Raluca Anghel, creatorul 5D Business.

„Deci noi suntem oarecum limitați de trecutul nostru privind banii?”, a mai întrebat Dumitru.

Trebuie să te eliberezi de „lanțurile” trecutului familiei tale

„Dacă te uiți din perspectiva aceasta a inconștientului poți spune că ești limitat. Dar, în realitate, când ajungi să te întorci și să eliberezi ce ai acolo, devii nelimitat. Ți se deschid perspectiva și resursele, practic transformi asta într-o resursă.

Asta își doresc și ei pentru noi: părinții, bunicii. Își doresc să reușești și să accesezi într-o formă nelimitată și liberă tot ce înseamnă abundența materială, prosperitate, bani”, a conchis aceasta.