Ben-Oni Ardelean (PNL) a vorbit despre un moment dificil din politică: să nu poți candida la o funcție pe care ți-o dorești. Invitat la emisiunea „Ce se întâmplă?” moderată de Răzvan Dumitrescu la DC News TV, deputatul a explicat ce trebuie să facă un politician aflat în această situație.

S-a întâmplat, asta este

„Am văzut chestii din astea la primărie, la PSD s-a întâmplat de câteva ori”, a spus jurnalistul cu referire la supărările unor politicieni care nu au fost lăsați de partid să candideze acolo unde și-au dorit.

„Știți cum e cu supărările astea… și la primărie, și la parlamentare, și la prezidențiale. Există varianta ca cineva să se supere, dar e de genul «supărare pe sat». S-a întâmplat, asta este. Politic ești sus, ești jos. Te ții de roata aia care te bagă jos la apă, dar tot ea te scoate sus”, a explicat cu zâmbetul pe buze Ben-Oni Ardelean.

Nu-i ușor să iei o astfel de palmă, dar trebuie să te ridici în secunda doi

„Ideea este foarte clară: într-un astfel de context trebuie să treci peste asta. Nu-i ușor. Uman vorbind nu-i ușor să iei o astfel de palmă. Dar din punct de vedere al rațiunii politice, trebuie în secunda doi să te pliezi pe decizia luată și să-ți faci datoria de a putea să susții pe cine este acolo.

Bineînțeles, toți aceștia vor primi în compensare alte poziții care sunt. Doamne ajută, dacă ești la guvernare ai poziții suficiente pentru toată lumea. Nu se pune problema.”, a adăugat politicianul.