Mihaela Proicea, vicepreședinte al Patronatului Antreprenorilor din Domeniul Medical, a vorbit la DC News TV despre sacrificiile și prolemele care sunt mascate de succesul unei femei de succes.

Deși acum este managerul unei importante clinici medicale și a avut succes în multiple domenii de-a lungul anilor, viața Mihaelei Proicea nu a fost ferită de traume și dezamăgiri. La doar 23 de ani, primul său soț a decedat.

Văduvă la 23 de ani

„O cotitură marea în viața mea a fost când, după trei ani de la căsătorie, soțul meu a murit. Era mai în vârstă decât mine, dar eu aveam 23 de ani. Pentru mine a fost un impact foarte puternic și mi-am spus atunci că nu mă mai căsătoresc niciodată. Am avut o frică și pot spune că am dobândit o teamă, dar și acela a fost un moment important.

Am fost nevoită să fac altceva. Casa în care a murit i-am dat-o unei colege de la Curierul Național, nu mai știu nici cum o cheamă, nu mai știu unde eram. Nu i-a venit să creadă că i-am dat casa. Pur și simplu n-am mai putut intra în casa aceea”, a explicat ea.

Sfat pentru antreprenori: Nu vă fie teamă de falimente

„Dar Dumnezeu mi-a dat apoi. Dăruiește și ți se va da. Am făcut-o dezinteresat, ca pe multe alte lucruri. Lumea se uită și spune «De ce ești dezinteresat? Ceva se ascunde în spate». Nu, aceasta sunt eu, aceasta este frumusețea mea ca om, cred. Am și eu problemele mele, sunt convinsă că am o grămadă de bagaje cu care vin în spate.

Astfel, toate greutățile pe care le-am avut în spate au făcut doar să mă întărească, iar eu sunt acum cumulul experiențelor pe care le-am trăit. Pentru fiecare antreprenor spun să nu se teamă de falimente, că sunt jos, că sunt sus”, a adăugat Proicea.