Diana Tache și Bogdan Chirieac au dezbătut la emisiunea Miercurea Neagră de la DC News TV despre lupta pentru Primăria Municipiului București în contextul alegerilor prezidențiale din această toamnă.

Preșul tras de sub propriile picioare

„Eu vreau să văd ce or să facă liderii celor două partide, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, care au tras preșul de sub picioarele candidaților proprii – Sebastian Burduja de la PNL și Gabriela Firea de la PSD”, a spus Diana Tache în emisiune.

„Nu aveau șanse”, a replicat Bogdan Chirieac.

„Da, nu aveau șanse, dar erau propunerile organizațiilor pe care le conduc. Erau niște oameni care candidau în baza sondajelor pe care le aveau pe masă cu toții, că nu era nimic secret. Ciolacu și Ciucă au spus «Sunteți candidații noștri» și într-o noapte au spus «Nu mai sunteți candidații noștri».

Dar ei nu înțeleg că, în toamnă, la alegerile prezidențiale, preșul pe care l-au tras ei celor doi va fi preșul de pe care vor fi ei trași”, a mai explicat Diana Tache.

Canibalism garantat în politica românească

„Nu o să aibă putere. Nici Firea, nici Burduja nu au atâta putere în partid”, a răspuns Chirieac.

„O să vedeți. Canibalismul politic românesc este cel pe care eu mă bazez cel mai mult la alegeri. Și tableta, scuze: canibalismul și tableta. Canibalismul în partidele mari există”, a conchis jurnalista.