Din această emisiune veți afla informații despre activitățile Fundației Augustin Buzura (FAB) și recent reeditatele volume Capul Bunei Speranțe și De ce zboară vulturul, publicate de Augustin Buzura în debutul carierei. Acestea au fost publicate în ediție definitivă de către Editura Muzeul Național al Literaturii Române, la sediul FAB, în prezența familiei lui Augustin Buzura și a directorului Muzeului Național al Literaturii Române, prof. Ioan Cristescu, dar și a îngrijitoarei edițiilor, Angela Martin.
În cuvântul său, reputatul critic literar Daniel Cristea-Enache, a vorbit despre actualitatea lui Augustin Buzura, indiferent de vremurile pe care le-a străbătut. Printre cei care au mai luat cuvântul s-au regăsit scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, prof. George Maior, Angela Martin și alte persoane care l-au cunoscut pe marele prozator.
Președintele Fundației Augustin Buzura este Anamaria Maior-Buzura, fiica scriitorului.
Augustin Buzura (n. 22 septembrie 1938 , Berința – d. 10 iulie 2017 , București) este considerat unul dintre cei mai mari prozatori români.

Despre realizatorii emisiunii Cultura pentru toți:

Daniel Cristea-Enache este unul dintre cei mai importanți critici literari. S-a afirmat de foarte tânăr, fiind autorul a peste 1000 de cronici, primind nenumărate premii și distincții literare pentru cărțile sale și fiind inclus în Istoria critică a literaturii române. Editia a II-a, revăzuta si adăugita, a lui Nicolae Manolescu.
Doctor în Filologie (summa cum laude), este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București.

Flaviu George Predescu este scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator DC News din anul 2015, realizator și al emisiunii De Ce Citim și autor de articole la Literatura de azi.
Vă rugăm să ne urmăriți apăsând butonul de like și să distribuiți mai departe dacă vă place emisiunea noastră. Vă mulțumim!
În mod obișnuit, Cultura pentru toți se transmite în premieră în fiecare miercuri de la ora 14, dar există și ediții speciale, difuzate în alte zile ale săptămânii. Se poate accesa:

Site: https://www.dcnews.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/

https://www.youtube.com/@dcnewsromania