Profesorul Adrian Mitroi de la Academia de Studii Economice din București oferă o perspectivă nouă asupra economiilor de la vârste fragede și nu numai în cadrul emisiunii „Totul despre Bani”, de pe DC News TV.

Sfatul prof. Mitroi: Investiția începe cu tine

“«Dle. profesor, ce să fac eu cu suta asta de lei pe care o economisesc pe lună? E prea puțin pentru a deveni investitor».
Răspunsul meu simplu este că, dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare. Pentru tine este foarte mult. Nu știu dacă ți-aș recomanda bursă, dar ai putea să începi cu un depozit bancar, pe trei luni de zile sau pe șase luni de zile, unde dobânda e ușor mai mare și crește odată cu scadența.
Luna viitoare îți faci alt depozit și luna viitoare alt depozit”, a explicat prof. Mitroi.

Tehnologia, în serviciul finanțelor de la vârste fragede

„Poate pui deoparte 500 lei – 100 euro – și pui în fiecare lună. Vei observa că în fiecare lună vei avea o scadență la un depozit pe care le-ai făcut acum trei luni de zile și poți să optezi pentru capitalizare automată.
Îți descarci o aplicație s-o ai pe telefon, să ai internet banking, să ai aplicații bancare și non-financiare, să le înveți un pic. Sunt foarte multe și foarte prietenoase. Și toate băncile au aplicații foarte prietenoase cu sub-conturile copiilor în contul părintelui.
Astfel, copilul știe exact ce depozite are pe numele lui, când i-a intrat alocația, care este ziua scadenței, ce bani își poate permite”, a conchis acesta.