Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, după ce este aproape oficial că prof. dr. Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul PSD-PNL.

După declarațiile de duminică seara ale lui Cristian Popescu Piedone, când acesta a spus că are lunetiștii pe casă și că a fost amenințat să se retragă, Bogdan Chirieac a răspuns cu umor: „Eu sunt în siguranță, nu am niciun lunetist pe casă”.

„Profesorul Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul alianței. Mă aștept ca în seara aceasta să se facă anunțul cu privire la candidatura doctorului Cârstoiu pentru București. În privința lui Cristian Popescu Piedone, mie mi se pare că e un om serios. Și-a anunțat public candidatura, a anunțat și candidații la primăriile de sector. Nu te mai poți întoarce în momentul acesta. Dânsul își calculează foarte bine campania pentru că momentul electoral va fi definitoriu. Ce se întâmplă în următoarele 80 de zile poate schimba rezultatul într-o parte sau în alta”, a explicat Chirieac, la Antena 3 CNN.

Cine l-a amenințat? Că PSD-PNL e clar că nu

„Atunci când ești amenințat trebuie să spui și de cine ești amenințat. Amenințări în general, «Știți că am primit niște semnale»… nu te aștepți la asta din partea unui om ca Piedone care, într-adevăr, a stat degeaba în pușcărie un an și o lună. Aici omul are mare dreptate, e victima unui sistem de justiție nefuncțional.

Deci cine te-a amenințat să te retragi din cursă? Mă îndoiesc că cineva din alianță, președinții celor două partide PSD și PNL, l-au amenințat pe Piedone să iasă din cursa pentru Primăria Generală”, a mai spus analistul.

Cursa „picantă” pentru Capitală. Bucureștenii au de unde alege

„Are și el (n.r., Victor Ponta) dreptul la opinie. Și membrii Cabinetului au dreptul la o opinie. Sunt într-un partid politic, dar poate că votează cu un alt candidat. Nu este angajat pe post de votant, ci pe post de consilier economic Victor Ponta. Stați să vedem, poate că dacă îi place Cătălin Cîrstoiu îl va vota. Până acum, alianța nu avea candidat. Mai mult, eu cred că ar fi foarte interesant dacă Gabriela Firea își va anunța o candidatură independentă.

Eu, personal, nu cred, fiindcă dânsa este un om politic calculat, în ciuda declarațiilor pe care le face. Dacă face lucrul acesta, ar însemna să meargă împotriva propriului partid, lucru care nu știu dacă va fi tolerat de conducerea partidului, mai ales că dânsa este în continuare președintele PSD București. Dar pentru noi, bucureștenii, ar fi foarte bine să ai de unde alege. Să te gândești, să vezi cine e mai bun pentru viitorul Bucureștiului. Bucureștiul arată groaznic acum și nu numai din vina lui Nicușor Dan”, a conchis Chirieac.