Un grup de copii israelieni și-au povestit trăirile din tragica dimineață a zilei de 7 octombrie 2023. Invitați la un eveniment în Parlamentul României, aceștia au acceptat să vorbească despre experiența lor din ziua în care teroriștii s-au năpustit asupra Israelului.

Talia Regev are astăzi 16 ani și jumătate și a povestit în materialul exclusiv de la DC News TV cum s-au desfășurat evenimentele din kibuțul în care s-a născut și a crescut.

Totul a început la 6:20 dimineața

„La ora 6:20 dimineața eram acasă și am fost treziți de alarmele provocate de rachetele trase și ca de obicei am ieșit din casă să ne uităm încotro sunt trase rachetele din Gaza. Erau atât de multe bubuituri. Locuiesc dintotdeauna în acest kibuț și niciodată n-am văzut atâtea”, a mărturisit Talia.

Au primit un agent de apărare rănit

„După câteva minute am primit pe telefon mesaj cum că teroriștii au intrat în kibuț și că trebuie să intrăm în case, să ne încuiem în camera de urgență. După 15 minute au început să se audă focuri de armă și am hotărât să stăm în liniște în camera de urgență. După alte 20 de minute am auzit niște bătăi în ușă, ne-am speriat că putea fi un terorist.

Am auzit un glas: «Eu sunt Ben, sunt de la unitatea de urgență a kibuțului și am nevoie de ajutor». Ben era cu Amir, un alt membru al unității de urgență a kibuțului. Amir era deja rănit. L-au primit în casă, părinții au început să-l trateze, iar noi am rămas în camera de urgență”, a adăugat ea.

Amir nu a supraviețuit

„Amir nu a putut fi salvat, iar în jurul casei s-au dat lupte crâncene. Se auzeau focuri de armă. Părinții au revenit în camera de urgență. Părinții mei au venit cu arme de foc și ieșeau din când în când să ajute unitatea de urgență a kibuțului.

La un moment dat, teroriștii au tras cu un RPG, casa s-a umplut de fum, iar în jur se auzeau țipetele răniților. Soldații unității de urgență ne-au cerut să ieșim din casă fiindcă exista riscul ca teroriștii să intre peste noi, așa că am ieșit din camera de urgență și ne-am ascuns în bucătărie.

Am așteptat ca soldații să ne spună când putem ieși. La un moment dat am putut ieși, am luat câinele și telefoanele și ne-am refugiat în casa din care se organiza lupta în mijlocul kibuțului”, a conchis tânăra israeliană.