Acum că s-a democratizat accesul tinerilor la evenimente publice, cum ar fi festivalurile, se pune accent pe rolul adulților de a ghida copiii spre alegeri responsabile. Invitată în platourile DC News TV, șefa Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, explică fenomenul drogurilor la festival și cum părinții ar trebui să fie mai atenți la copiii lor.

Educația pentru alegeri corecte

“Eeste rolul nostru, al adulților, să ne învățăm copiii să facă alegerile corecte atunci când noi nu suntem lângă ei. Dar dacă tu nu știi ce gen de muzică se cântă la festival, ce se consumă la festival sau cum arată un festival, dacă tu nu știi cum copilul tău pleacă îmbrăcat de acasă, avem și această problemă.

Nu știi cu cine pleacă de acasă, cine îi însoțește. Trebuie să existe un major, pentru că la toate festivalurile există un formular în care un persoană adultă își de acordul că copilul vine acolo. Trebuie să existe un număr de telefon unde poate fi contactat.” a explicat Ramona Dabija.

Conștientizarea și implicarea părinților

“Dar se întâmplă acest lucru? a întrebat Laura Duță, realizatoarea emisiunii.

“Se întâmplă. La toate festivalurile de anul trecut au fost aceste formulare comerciale, au fost aceste numere de telefon. Personal am sunat împreună cu cei de la Protecția Copilului anumiți părinți care trebuiau să vină, au răspuns foarte greu.
Unii știau că copiii lor sunt în festival, alții au aflat că au semnat un formular, dar nu știau pentru ce. E foarte important să știm ce fac copiii noștri, care sunt prieteni lor.” a conchis șefa Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija.