Veterinarul Adrian Iurcenco a vorbit la DC Anima de la DC News TV despre prevenție în cazul sănătății animăluțelor de companie.

Cum prevenim o vizită de urgență la veterinar

„Cum evit eu, ca stăpân, să am nevoie de tine ca medic de urgență pentru animăluțele mele?”, a întrebat realizatorul emisiunii, Tudor-Tim Ionescu.

„E foarte mult de vorbit despre acest lucru. Cel mai bine este să ajungem să ne vedem în condiții relaxate. Să vedem o dată pe an să facem o verificare anuală. Aș spune vaccinarea anuală, dar nu se mai recomandă.

Noile recomandări, cel puțin dinspre Anglia încoace, este să facem vaccinarea odată la 3 ani. Dar nici nu poți călători în Europa dacă nu ai antirabicul făcut anul, legislația este în urma recomandărilor medicale. Sper că legislația se va schimba în direcția medicinei moderne”, a explicat Adrian Iurcenco.

Ce trebuie să faci o dată pe an

„O dată pe an este bine să te vezi cu medicul veterinar și să discuți. Animăluțul nu poate spune cum se simte, dacă se simte rău. E foarte greu să-ți dai seama ca medic ce se întâmplă cu el. Este bine totuși să vii o dată pe an la medic și să discuți ce poți face pentru a avea mai puține probleme: de la deparazitări la vaccinări, ce să mănânce, cum să mănânce, cât să mănânce. Rasele sunt diferite, trebuie discutat fiecare caz în parte”, a conchis medicul veterinar.