Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre un posibil scenariu în care Gabriela Firea candidează din postura de independent la Primăria Generală a Capitalei, ceea ce ar însemna că se va întrece cu propriul său partid.

Mișcare riscantă

„E o mișcare riscantă, fiindcă atunci ar trebui să demisioneze de la șefia PSD București. Nu poți candida împotriva propriului partid. O să spuneți «Bine, dar nu candidează pentru alt partid». Dar dacă partidul desemnează un alt candidat, eventual în comun cu PNL, va fi împotriva propriului partid dacă va candida independent.

Altminteri, trebuie să apreciem faptul că și Gabriela Firea, dacă își dorește, poate să candideze. E dreptul constituțional al fiecărui cetățean din această țară. Îndeplinește condițiile și poate să candideze”, a explicat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Bucureștenii, „răsfățați” cu multe opțiuni, la mai puțin de trei luni înainte de vot

„Nici PNL probabil că nu ar vota cu ea, ci cu Nicușor Dan, pe zona USR. A spus și dânsa că PNL e USR în București. Așadar, rezultatul ar fi probabil favorabil lui Nicușor Dan. Dar depinde și de campania electorală pe care o face fiecare candidat. În plus, cu venirea lui Cristian Popescu Piedone, o bună parte a electoratului PSD va merge către dumnealui decât spre Gabriela Firea.

Cu alte cuvinte, bucureștenii în sfârșit vor fi răsfățați la aceste alegeri. Ai de unde alege. E Nicușor Dan pentru «ai mei», pentru Clotilde Armand & Comp. Poate fi Gabriela Firea, e Cristian Popescu Piedone. Nu știu de candidatul AUR dacă este că nu se vede deloc. E interesant, dar să nu uităm nici de candidatul coaliției, care o fi el, Sebastian Burduja. Putem să ne facem o idee despre cum o să arate Bucureștiul”, a conchis analistul.