Dana Săvuică, model și femeie de afaceri, a dezvăluit la Pastila de Frumusețe de la DC News TV cum are grijă de pielea sa și care sunt diferențele față de atunci când avea 20 de ani.

Cum se întreține pielea

„Vreau să știm cum se comportă pielea după această dietă”, a întrebat Romina Băluță.

„Pielea o întreții și prin altfel de tratamente. Mai ales noi, femeile, trebuie să ne îngrijim pielea de când ne naștem. Hai să zicem de când devenim femei, de la adolescență. În afară de ritualul acela de îngrijire zilnică, de la care nu trebuie să abdicăm niciodată, trebuie să folosim cremele care sunt potrivite pielii și tenului nostru.

La vârsta de 20 de ani, folosești anumite creme care hidratează, care sunt mai light, mai ușoare. Când ajungi la 40-50 de ani, sau 54 de ani cum am eu, atunci folosești cremele pe bază de colagen, acid hialuronic, elastină. Adică înglobezi anumite ingrediente care hrănesc pielea și redau elasticitatea”, a explicat ea.

De fiecare dată merită mersul la specialist

„E foarte important, nu mai spun de aceste tratamente care se pot face pentru întreținerea pielii, pentru strălucire. Toate aceste lucruri conduc la o piele sănătoasă, dar e adevărat că și ceea ce mâncăm în fiecare zi își pune amprenta pe fața noastră.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, așa că atunci când vreți să slăbiți, să arătați bine, să rămâneți sănătoși și să aveți un ten strălucitor, părerea mea este că trebuie în primul rând să mergeți la specialiști: la dermatolog, la nutriționist. Trebuie să facem mișcare, să bem apă, aceste lucruri sunt primordiale pentru sănătate”, a conchis Dana Săvuică.