Orașul Milano este de departe orașul cu cel mai mare cost al vieții din Italia, însă un român care locuiește la 80 de kilometri de „capitala modei” dezumflă miturile despre acest loc.

Este vorba despre Gabriel Florescu, un șofer de TIR stabilit în Italia încă din 2017. Acesta a explicat la emisiunea Departe de România de la DC News TV că nu trebuie neapărat luate de bune toate părerile găsite în mediul online și nu numai despre Milano.

E mai mult numele de oraș

„Mă gândesc că și costul vieții este mai mic într-o localitate mai mică sau «la țară» față de viața în orașele mari. Citeam un studiu și reieșea că Milano este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, dacă nu cel mai scump. Bănuiesc că veniturile sunt mai mari, dar și cheltuielile”, a spus Gabriel Nuță-Stoica, moderatorul emisiunii.

„Da, este o diferență la Milano pentru că «mai mult marca o plătești» ca la hainele de firmă. E mai mult numele de Milano, că până la urmă nu e nimic extraordinar. E așa pentru că e numit orașul modei în lume și de-asta are valoarea asta inestimabilă cum zicem noi”, a explicat Gabriel Florescu.

Costurile sunt în general mari în Italia

„Dar până la urmă e doar marca. Într-adevăr, cine locuiește în centrul Milanoului, pe o rază de 2-3 km, acolo să zicem că viața este un pic mai scumpă. Chiriile sunt mai ridicate acolo. Dar cum te depărtezi de centrul orașului, unde este și Domul din Milano, chiriile sunt aproape normale, 500-600 euro, depinde de suprafața apartamentului, de cum arată, de renovare. Sunt multe criterii de care depind costurile în general.

În Italia, toate serviciile sunt scumpe. Nu trăim în Milano, dar pentru schimbarea unui întrerupător se plătesc 100 de euro. Mai mult îți bagă banii de deplasare decât lucrul în sine. Costurile acestea sunt peste tot mari”, a adăugat românul.

Cât costă o pizza

„Mâncarea în supermarketuri costă la fel. Diferă restaurantele, pizzeriile, dar diferențele nu sunt foarte mari, decât dacă te duci la cele de fițe. O pizza Margherita la noi în zonă e 10 euro, iar la Milano e 12-13 euro. Mai mult face lumea mai pompos orașul, nu este chiar adevărat ceea ce se spune”, a conchis George.