Deputata Simina Tulbure (REPER) a vorbit la DC News TV despre îmbunătățirea condițiilor de votare din afara granițelor României.

Aceasta a stat la coadă nouă ore pentru a putea să voteze în 2014, la Londra, și spune că situația nu se va repeta din două motive.

Sunt mai multe secții de vot

 „O să mai vedem cozi lungi la alegeri, în diaspora?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Bogdan Bolojan.

„Nu, pentru că în primul rând avem foarte multe secții de vot. După scandalul din 2019, a fost o schimbare de decizie și anume să avem cât mai multe secții de vot. În al doilea rând, prezența la vot va fi redusă.

Abia acum, când avem și noi șansa să mergem să votăm, interesul va fi foarte scăzut. A fost acel val din 2019 tot pe reacție negativă împotriva lui Liviu Dragnea, a ieșit toată lumea la vot, abia au așteptat să-și exercite votul. În momentul de față nu mai există acel «polițist rău» sau personaj negativ împotriva căruia să ieșim la vot. Așadar, prezența va fi foarte scăzută”, a explicat Simina Tulbure.

Politiciana a stat la coadă nouă ore la Londra, în 2014

„Noi am stat ore în șir la rând să-l votăm pe Klaus Iohannis, inclusiv eu, în Londra, în 2014. Locuiam în Colchester și am făcut chetă cu colegii mei de la Romanian Society pentru că nu ne permiteam să mergem cu trenul în Londra. Am stat nouă ore în frig și în ploaie”, a explicat aceasta.