Președintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă de la sediul Partidului Național Liberal (PNL), alături de președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Cele trei motive pentru care România este centrul politicii europene

„Motivele pentru care am ales Bucureștiul drept locația acestui congres foarte important de dinaintea alegerilor europene sunt:

  • În primul rând, în România avem, prin Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis, doi lideri puternici ai PPE. Acest lucru demonstrează că PPE poate conduce o țară. Vreau să subliniez în special mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă în care creșterea economică a fost impresionantă.
  • Al doilea motiv pentru care suntem în București este faptul că PPE se definește și drept partidul țărilor din Europa Centrală și de Est.
  • Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Vedem ce se întâmplă și în Republica Moldova. Suntem aproape de oamenii din regiune și suntem partidul care susține cât poate de mult Ucraina”, a transmis Weber.

PPE, congres la București în 6-7 martie 2024

Congresul Partidului Popular European (PPE) este un eveniment politic important care va avea loc la București pe 6 și 7 martie 2024.

La acest congres vor participa lideri europeni de prim rang, precum președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și cancelarul Austriei, Karl Nehammer.

Scopul congresului este de a pregăti alegerile europarlamentare din 2024 și de a discuta teme de interes pentru România și Uniunea Europeană, cum ar fi securitatea, agricultura, infrastructura sau statul de drept. Congresul PPE este găzduit de Partidul Național Liberal.