Te-ai întrebat vreodată cum să îți optimizezi garderoba și să ai mereu ce să porți, fără să cheltui o avere pe haine noi? Ei bine, există o soluție simplă și eficientă: să îți alegi piese vestimentare care se potrivesc între ele și care îți permit să creezi ținute variate și creative. Mariana Romanică, consultant de imagine, ne explică mai multe in cadrul emisiunii “Pastila de frumusețe” de pe DC News TV.

Ce piese vestimentare să alegi

“Poți să-mi faci așa un top al celor mai întâlnite piese vestimentare pentru majoritatea femeilor?” a întrebat Andreea Cercel, redactor DC News.

“Bineînțeles, pornim de la bluze și în general sunt cinci bluze. Două perechi de pantaloni și o fustă, deja am ajuns la opt piese. Un sacou, un cardigan și pot fi trei rochii și am ajuns la 13 piese.” a explicat Mariana Romanică, consultant de imagine.

Cum să combini piesele vestimentare

“Fiecare pantalon merge cu fiecare bluză, fiecare bluză merge cu fusta. Unele dintre rochii pot fi purtate cu unele dintre bluze pe dedesubt, dacă sunt cămăși, dacă sunt malete. Bineînțeles că fiecare fustă sau pantalon cu fiecare bluză se potrivește cu sacoul și cu cardiganul și bineînțeles că și rochiile se potrivesc cu sacoul și cu cardiganul.” a continuat Mariana Romanică.

“Din 13 piese, dacă toate se potrivesc împreună, vei avea peste 70 de ținute garantat. Noi am făcut chiar mai mult de 70, cu styling creativ. Am pus cardiganul pe post de bluză, am combinat outfit-urile cu mai mult de trei piese și da, poți face magie.” a încheiat Mariana Romanică.