Astăzi, 28 februarie 2024, avem parte de un eveniment astrologic rar și important: o triplă conjuncție între Soare, Mercur și Saturn în semnul Peștilor. Ce înseamnă acest aspect și cum ne afectează el viața? Daniela Simulescu, astrolog DC News, ne explică semnificația și impactul acestei conjuncții.

Tripla conjuncție: ce este și ce reprezintă

„Iată, după două zile în care atât Venus, cât și Marte au făcut careu cu Jupiter, în care totul a fost așa cu mult aplomb, dar și cu exces de zel, avem astăzi o triplă conjuncție: Soare, Mercur, Saturn în semnul Peștilor. Vedeți voi, Soarele reprezintă energia conștientă, Mercur reprezintă vocea și mintea noastră, iar Saturn reprezintă limită, maturitate, seriozitate, responsabilitate.
El este denumit marele malefic. Da, știți cum este, asta se întâmpla acum 4.000 de ani… în 2024 nu mai poți să spui că e același lucru, dar cu siguranță, de exemplu, cine are o conjuncție în Soare-Saturn în harta natală sau Mercur-Saturn are un parcurs din acesta mai întârziat.” a explicat Daniela Simulescu.

Cum ne afectează tripla conjuncție în Pești

“Știți, sunt acei oameni pe care eu îi denumesc saturnieni. Oamenii saturnieni se nasc bătrâni și îmbătrânesc tineri. Când sunt mici, viața le aduce tot felul de evenimente mai grele și sunt obligați să preia responsabilitatea pentru ființa lor.
Chiar mici fiind, poate pornesc în viață cu o problemă de sănătate, poate cineva din familie, mama sau tatăl, cineva nu este prezent, cineva abandonează sau cineva are probleme de sănătate și tu copil fiind nu primește atenție, afecțiune, cum ar trebui orice copil să primească, așa ca să crească, să se dezvolte armonios și devii tu cel care muncește, cel care preia responsabilități. Deci sunt foarte multe posibilități pentru cineva care are genul acesta de aspect în harta natală.” a continuat Daniela Simulescu.