DefenseRomania vă invită la o ediție specială a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic dedicată situației la nivel global și extinderea istorică a NATO odată cu aderările Finlandei și Suediei, după ce ultima a primit chiar la începutul acestei săptămâni ratificarea aderării din partea Parlamentului maghiar, Ungaria fiind ultima care nu a ratificat aderarea.

Emisiunea va fi difuzată în direct pe data de 28 februarie 2024, începând cu ora 11:00. 

Invitata lui Tudor Curtifan în cadrul acestei ediții speciale este deputatul Ana-Maria Cătăuţă, membru al Delegaţiei Parlamentului României la AP NATO şi vicepreşedinte al Grupului Pro America.

Subiectul podcastului va decizia istorică privind extinderea NATO după aderarea Suediei și Finlandei, ca urmare a invadării Ucrainei de către Federația Rusă. 

Paradoxal, după ce Rusia a anunțat așa-zisa operațiune militară specială în Ucraina cu scopul de a bloca extinderea NATO, Moscova s-a ales cu încă 2.600 de kilometri de graniță cu cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie după ce Suedia și Finlanda au renunțat la neutralitate. Totodată, finlandizarea Ucrainei a fost un obiectiv ratat.