Între 7 și 9 milioane de euro costă pregătirea vilei de protocol datorată de statul român președintelui Klaus Iohannis potrivit legii. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul la o televiziune de știri și a explicat că practica aceasta veche cât Constituția României trebuie schimbată.

Ar putea să ia direct sediul PNL din Modrogan; poate face și un teren de golf

„Probabil că se pregătește vila de protocol la care are dreptul președintele Klaus Iohannis conform legii la terminarea mandatului. Și dacă nu ducea acest mandat la bun sfârșit, tot are dreptul fiindcă a dus la bun sfârșit primul mandat prezidențial. Va avea o reședință plătită de stat în București, o reședință de milioane de euro căci așa s-a prevăzut în Constituție acum 34 de ani.

7-9 milioane de euro pentru o vilă e o sumă uriașă, dar eu sper să nu-i dea afară pe cei de la PNL din Modrogan ca să se așeze în vila respectivă. Mai ales că are ditamai parcul în jur, poate face și un teren de golf acolo”, a explicat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Legea trebuie schimbată. Unui fost președinte îi ajunge o pensie specială și pază SPP

„Cred că este vorba despre vila aceea dinspre noile blocuri care s-au construit acolo și care au fost oprite de Clotilde Armand în Sectorul 1. Cred eu că legea ar trebui schimbată, după mai bine de trei decenii nu cred că mai trebuie să asigure statul o clădire pe viață fostului președinte. Ai avut o locuință și înainte să ajungi președinte, te întorci în ea.

Îi dai o pensie specială absolut cuprinzătoare, președintele chiar o merită. Dă-i una la nivelul unui magistrat, cam cât are Augustin Lazăr – 50.000 pe lună. Și SPP că e deținător de secrete de stat, adică are o logică. Dar să cheltuim milioane de euro să refacem o locuință și apoi să mai cheltuim anual milioane de euro pe întreținere – că locuința aceea nu se întreține ca un apartament de 3 camere – cred că treaba asta ar trebui schimbată”, a conchis analistul politic.