Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a vorbit în studioul DC News TV despre continuarea programului Rabla Clasic și în 2024.

Cum procedăm pentru a da mașina veche la schimb cu una nouă

„Pentru Rabla Clasic: Am un Logan vechi și vreau să-l dau ca să-mi iau un Logan nou. Ce trebuie să fac?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Vă duceți la dealer și doar spuneți că vreți să vă achiziționați o mașină prin programul Rabla. Atunci dealerii știu exact ce au de făcut”, a răspuns președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.

„Deci nu intru eu pe internet?”, a revenit Chirieac.

„Nu, dealerul vă înscrie, știe exact ce are de făcut, vă emite o notă de înscriere, se înscrie în cadrul programului. În momentul în care AFM vă aprobă cererea, dealerul vă livrează și mașina”, a mai explicat Laurențiu Neculaescu.

Totul se întâmplă exclusiv online

„Nu vă vedeți cu nimeni de la AFM. Totul se face online, aprobarea o primiți online. Se comunică pe site-ul AFM dosarul dvs., aprobat sau respins. Îl vedeți pe site, din momentul acela contactați dealerul și cereți mașina”, a adăugat Neculaescu.

Cât este prima de casare Rabla Clasic

„Prima pentru Rabla Clasic nu s-a modificat, este de 7.000 de lei dacă aduci o singură mașină la casat. Dacă aduci două mașini la casat, atunci este de 10.000 de lei. Pentru instituțiile publice, dacă doresc achiziția unei mașini electrică, atunci prima de casare este de 120.000 de lei cu Rabla Plus”, a conchis Laurențiu Neculaescu.