Lavinia Betea, profesor de psihologie socială și politică, a venit cu o poveste interesantă despre Elena Ceaușescu, într-un interviu difuzat la DC News TV.

Sursa momentului este Violeta Năstăsescu

Scena inedită cu Elena Ceaușescu a fost povestită de traducătoarea sa de limba engleză, față de care s-au legat relații de apropiere în timpul vizitelor din afara granițelor.

„Este și chestiunea personalului. Există o scenă pe care mi-a descris-o traducătoarea de limba engleză a Elenei Ceaușescu, și anume Violenta Năstăsescu. O însoțea pe Elena Ceaușescu în călătoriile din străinătate. Sigur, Elena Ceaușescu nu putea să umble, fiind păzită și în programul oficial. O trimitea pe Violeta Năstăsescu să vadă lumea pe unde călătoreau și pe urmă să-i povestească”, a explicat ea.

Nora și-a permis să comande o omletă?

„A povestit că la un moment dat, Elena Ceaușescu s-a revoltat foarte mult. Nora sa a comandat personalului de la Primăverii să i se trimită o omletă. Fata venea tot din Primăverii.

Elena Ceaușescu spune revoltată: «Cum, nici măcar o omletă nu este în stare să facă? Eu am știut să fac de toate, să fac curat». Dar nu spunea și că a fost slujnică o vreme. Știa să facă de toate pentru că ea făcuse la rândul său parte din personalul de deservire”, a conchis Betea.