Claudiu Năsui (USR) a fost ministru al Economiei pe când partidul său făcea alianță cu PNL după alegerile din 2020, însă acum îi vorbește de rău pe liberali.

Listele comune PSD-PNL, bucuria USR

Invitat în emisiunea #Rezist moderată de Oana Stănciulescu la DC News TV, deputatul de București spune că USR-ul se bucură de decizia PSD-PNL de a avea liste comune la europarlamentare.

„Pentru noi, la USR, e un lucru rău comasarea alegerilor. Inițial a fost vestea că nu se mai face comasarea, am respirat ușurați, după aceea a fost vestea că se face comasarea, dar și că vin cu liste comune. Recunosc că partea de liste comune mă bucură foarte tare ca USR-ist.

Mi se pare că în sfârșit realitatea se va vedea la vot. Până acum ei, la nivel de conducere și la nivel de grupuri parlamentare, erau extrem de asemănători, atât PSD, cât și PNL”, a explicat Claudiu Năsui.

PNL-ul a păcălit USR-ul că se schimbă

„Asemănarea cu PSD s-a văzut și în 2016-2020. Dar atunci PNL fiind în opoziție, atunci presiunea publică era să ne înțelegem, să-l batem pe Dragnea. Am înțeles lucrul acesta și făcut un compromis, am sperat că se reformează PNL.

Până la urmă a fost eșecul guvernării, știm cele opt luni de guvernare, dar acel eșec a fost prevestibil din faptul că de fapt ei aveau alte interese. La nivel de nomenclatură politică, la nivel de conducere de partid erau de fapt extrem de compatibili cu PSD, dar electoratele s-ar putea să nu fie extrem de compatibile între ele.

Electoratul PNL era cel sătul de PSD, de comunism, de FSN-ism, de toate lucrurile acestea. Iată că acum conducerea PNL va spune: votați călăii, votați ciuma roșie”, a conchis el.