Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit în cadrul unei intervenții la o televiziune de știri despre atuurile președintelui Klaus Iohannis care i-ar putea aduce o funcție înaltă la nivel internațional după ce părăsește Palatul Cotroceni la finalul acestui an.

Fără certuri în NATO sau UE pentru Iohannis

„Îl știm pe președintele Klaus Iohannis. De 10 ani de zile de când este președinte, nici la NATO, nici la Uniunea Europeană, nu a făcut niciodată un spirit de frondă acolo. Este genul domniei sale, este neconflictual. De altfel nici negocieri nu a purtat. A surprins anunțul candidaturii sale, ceea ce înseamnă că are în spate ceva solid. Altfel, nu ai fi făcut un gest știind că nu ai niciun fel de sorți de izbândă”, a explicat Bogdan Chirieac în comentariul său de la Antena 3.

Deși stă rău la capitolul încredere în România, pe plan internațional este văzut bine

„Până la urmă, un secretar general al NATO din Est ar avea mult sens. Mai este ceva, președintele Klaus Iohannis are 8% încredere în România, dar în exterior are o mare încredere. Este felul său de a fi, vorbește limbi străine, este neconflictual. Ce să spun, nu sunt probleme cu președintele Klaus Iohannis să fie acceptat. Nu este niciun scandal de corupție.

Fie se joacă [această candidatură], fie urmărește o altă funcție internațională importantă în schimbul refuzului de a fi secretar general al NATO”, a conchis Chirieac.