Reacția lui Donald Trump de după moartea lui Aleksei Navalnîi în Rusia a fost exagerată, este opinia profesorului Bogdan Teodorescu, invitat în emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV.

Fără a intra în extreme, moartea lui Navalnîi este o tragedie

„Problema mea nu este să trec în latura cealaltă pe care o vedem, cea a cântecelor și odelor pentru Navalnîi. E săracul un om care a murit, pentru familia lui este o tragedie. E o tragedie pentru mama lui, pentru soția lui, pentru copiii lui. Pentru el e o tragedie că i s-a încheiat viața astfel, într-o închisoare arctică. E teribil.

Dar dincolo de acest lucru, incapacitatea de a avea o valoare simplă, creștină, în care moartea unui om trebuie deplânsă este extrem de îngrijorătoare. Faci un calcul politic că un adversar poate beneficia de această gândire?”, a explicat prof. Bogdan Teodorescu.

De ce să calci pe cadavre doar pentru a fi diferit

„Exact, trebuie să te deosebești prin orice de el, cu orice preț, chiar dacă nu ar fi cazul să te deosebești în momentele alea”, a adăugat Răzvan Dumitrescu.

„Replica lui Donald Trump despre Navalnîi «A murit, dar și eu pățesc același lucru» mi se pare dincolo de orice limită. Nu mai spun de altă frază ciudată: «Păi dacă a stat în Rusia să-l critice pe Putin… Trebuia să îl critice de afară»”, a explicat prof. Teodorescu.

„El s-a dus să se lupte. În ultimă instanță este un om căruia îi poți admira dedicația. Restul, în sine, e un om omorât într-o închisoare”, a încheiat Teodorescu.