Se pregătește o nouă schemă de ajutor de stat pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), care va oferi garanții și subvenții pentru creditele de investiții, potrivit directorului general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Dumitru Nancu.

Termenul de lansare a schemei de ajutor de stat IMM+

“Ce s-a putut obține este că până la 30/06/2024 mai avem 3-4 luni. Deja la Ministerul Finanțelor e pe circuit de avizare schema de ajutor de stat IMM+ în care vom avea cel mai mare plafon de garantare: 12 miliarde pentru IMM-uri pentru programul IMM+, cu cele cinci componente ale lui, IMM+, IMM garant Construct, Rural, Agro IMM Invest, IMM Prod și Innovation.” a explicat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Componentele schemei de ajutor de stat IMM+

“Sunt programe pe care le vom derula cu ceilalți colegi. Vor merge pe același principiu, 2 milioane de euro, maxim pe 6 ani de zile, credit de investiții, în primul an dobânda e subvenționată de către Ministerul de Finanțe. Primul an nu plătești.” a adăugat Dumitru Nancu.

Condițiile de accesare a schemei de ajutor de stat IMM+

“Ce este interesant că cele două IMM+, IMM Invest+ și IMM Invest, nu sunt complementare, adică dacă ai lua pe unul din ele pe celălalt nu-l mai poți lua. Astfel poți să iei separat două.” a precizat Dumitru Nancu.