Jurnalista Dana Mihai de la DC News a ieșit în stradă să întrebe oamenii dacă pot supraviețui cu 50 de lei pe zi pentru mâncare. Răspunsurile au fost categorice: nu se poate.

“Categoric nu. Poate doar o zi”

“Credeți că cu 50 lei puteți mânca timp de 2-3 zile?” a întrebat jurnalista Dana Mihai.
“Categoric nu. Poate doar o zi cu anumite excepții și cu o masă foarte basic, așa de bază, cu mai mulți carbohidrați, ca să zic așa, dar sigur nu pentru 3 zile. Categoric nu. Nu ajung astfel de bani.” a răspuns unul din cetățenii intervievați.

“100 lei pentru două persoane e puțin”

“Cât cheltuiți pe zi pentru o masă?” a fost întrebarea Danei Mihai.
“Sincer să vă spun nici nu mâncăm foarte mult, dar cred că 100 lei pentru două persoane e puțin spus, în condițiile în care gătim acasă. Deci, dacă mai punem și cheltuielile legate de ceea ce înseamnă consum de gaze, curent ș.a.m.d., nu.” a explicat o altă cetățeană.

Prețuri care cresc constant

“Deci scoateți din ecuație că puteți trăi cu 50 lei?” a mai adăugat jurnalista.
„Categoric da. Și trebuie să ținem cont și de ritmul cu care, de la o săptămână la alta, vedem cum cumpărături similare parcă sar așa niște praguri. Se mai adaugă 10 lei, se mai adaugă 20 de lei, adică nici nu mai putem să ținem la un moment dat minte…” a conchis aceasta.
Cetățenii din București se plâng astfel că nu își pot permite să mănânce decent cu banii pe care îi produc. Costul vieții a crescut mult în ultimii ani, iar salariile nu au ținut pasul, mai adaugă ei.