Românii o apără pe Simona Halep și nu cred că sportiva română s-a dopat, se arată într-un reportaj realizat de Dana Mihai și difuzat la DC News TV și DC Sport.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fostă numărul unu mondial și dublă campioană de Grand Slam, a fost suspendată pe patru ani de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022.

Roxadustat este un medicament folosit pentru tratarea anemiei, care poate crește nivelul de oxigen din sânge și îmbunătăți performanța sportivă. Halep a contestat decizia ITIA și a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) să-i reducă suspendarea, susținând că a fost victima unei contaminări accidentale cu Roxadustat prin intermediul unui supliment nutritiv cumpărat de la o companie canadiană.

Proces de 10 milioane de dolari

Constănțeanca a dat în judecată compania Quantum Nutrition, care produce suplimentul Schinoussa Keto MCT, și cere daune de peste 10 milioane de dolari pentru neglijență și publicitate falsă.

La începutul lunii februarie, Simona Halep a fost audiată la TAS și a declarat că este nevinovată. Aceasta s-a declarat încrezătoare că „adevărul va ieși la iveală”.

Verdictul TAS se lasă așteptat în această primăvară. Dacă Halep va câștiga apelul, ea ar putea reveni pe teren și să-și continue cariera. Dacă nu, ea ar putea rata următoarele patru sezoane, realistic încheind socotelile cu tenisul.

Românii din stradă o apără. Argumentele se lasă însă așteptate

„Ce să părere să am… nu cred că s-a dopat, nu cred chestia asta. Ca sportivă de performanță nu cred că ar face așa ceva. Părerea mea, nu știu…

Acolo când s-a dus și i-a făcut nu știu ce. La analize i-a mai ieșit ceva sau cu buletinul sau nu știu ce am înțeles că i-a făcut. Nu știu, dar în principiu nu cred!”, ne-a spus un tânăr intervievat de colegii noștri în Sectorul 3 din București.