Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre viitorul Primar General al Capitalei, la emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

Are șanse Firea să revină la PMB?

„Are vreo șansă Gabriela Firea să revină?”, a întrebat Val Vâlcu, în legătură cu posibilitatea ca fosta ministră a Familiei să fie din nou Primar General al Capitalei.

„La chestia cu azilele de bătrâni a fost destul de fraieră din punctul meu de vedere. Trebuia să iasă și să-și dea demisia imediat, a doua zi, să devină victimă. E aiurea când stai mai mult decât trebuie și ministrul Marius Budăi și-a dat demisia înaintea ei. Adică nici măcar nu a fost prima.

Sigur, am spus și atunci, memoria socială e scurtă, deci nu are o problemă mare din punctul acesta de vedere. Are o problemă însă dacă o vrea Marcel Ciolacu, este altă poveste”, a explicat Alfred Bulai.

Firea – Nicușor nu înseamnă Biden – Trump. Bucureștenii pot alege pe oricine

„Mai are o problemă și dacă o vor bucureștenii. La noi, Firea – Nicușor parcă e Joe Biden – Donald Trump. Adică aceeași confruntare”, a comentat Vâlcu.

„Dacă mâine vine cineva care să fie interesant pentru populație, ăla câștigă. Nu există o simpatie pentru Nicușor Dan sau Gabriela Firea încât lumea să se bată, ci pur și simplu sunt unii care spun «Mai bine Nicușor decât Firea» sau invers. Dar nu că sunt bucuroși!”, a menționat sociologul.

„Atunci partidele mai rău îi încurcă”, a adăugat Vâlcu. „Printre altele, da”, a conchis Bulai.