Kempo este un sport de contact care îmbină elemente de arte marțiale, box și lupte. Pentru a practica acest sport, nu este nevoie să ai niște calități deosebite la început, ci doar să ai dorința de a lucra. Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, este invitatul special în cadrul interviului difuzat pe DC Sport, unde ne vorbește despre factorii care influențează performanța în acest sport.

Munca bate talentul

“Și eu de-a lungul anilor am avut multe surprize plăcute în anumite cazuri, neplăcute în anumite cazuri. Am avut sportivi foarte talentați care după un an-doi au abandonat sportul și sportivi antitalent care au ajuns campioni mondiali pentru că acei sportivi antitalent au muncit foarte mult, și-au dorit foarte mult și cam așa se întâmplă.” a transmis Amatto Zaharia.

Perseverența face diferența

“Pentru tot ceea ce tu muncești greu sau din greu, nu prea îți vine să-l abandonezi așa de ușor că tot ce ai obținut acolo, centimetrul ăla de mobilitate, flotarea aia în plus pe care ai făcut-o, minutul ăla în plus pe care ai reușit să-l stai și să lovești la sac, nu prea-ți vine să să dai cu piciorul la toată munca asta și am văzut foarte mulți oameni cu mai puțin talent, dar cu multă dorință de a răzbate, multă perseverență, care au ajuns campioni.” a adăugat președintele FR Kempo.