Vine de două-trei pe săptămână în România și ar da orice să nu mai fie nevoit să prezinte documentele autocare întregi de turiști. E vorba despre Ivaylo Stanev, un ghid turistic autorizat din Bulgaria care a participat în această ediție a Târgului de Turism din România, desfășurat la Romexpo între 15 și 18 februarie 2024.

Când nu fac vameșii bulgari controale

„Poate că acesta este momentul să spun că sunt un ghid turistic profesionist și călătoresc în România aproape în fiecare săptămână sau chiar de două-trei ori pe săptămână. Sincer, este foarte bine atunci când avem opțiunea să trecem rapid frontiera și să nu așteptăm. Mai ales înainte de Crăciun, când sunt multe autobuze care vin să viziteze celebrul Târg de Crăciun de aici din București. Este confortabil atunci când nu verifică nimic…”, a spus Ivaylo Stanev într-un reportaj DC News TV.

Nu este nimic oficial, așa că aceasta dorește să intrăm în Spațiul Schengen  

„De obicei, e vorba de întoarcere, când ne întoarcem și suntem doar cetățeni bulgari în autobuz, atunci este momentul când nu verifică toate cărțile de identitate. Dar nu este o chestiune oficială, așa că îmi doresc mult să devină un lucru uzual.

Cred că va dezvolta foarte mult posibilitățile de turism. Așadar, cu siguranță sperăm că într-o zi acest lucru va deveni realitate. Mai sper și că în curând vom deveni o parte a întregii comunități Schengen, nu să fim doar noi cu aceste trei țări”, a adăugat el.