Al Jazeera în engleză și Al Jazeera în arabă sunt două publicații cu unghiuri de abordare complet diferite, semnalează Ambasadorul Israelului în România. În opinia sa, varianta arăbească ține cu gruparea teroristă Hamas, venind și cu detalii cutremurătoare despre unii jurnaliști din această redacție.

Instrument de propagandă pentru Hamas

„Vedem cum folosesc canalul Al Jazeera, care este o corporație media imensă, în valoare de miliarde de dolari și care e folosit ca instrument de propagandă pentru Hamas”, a spus Ambasadorul Israelului în România, E.S. Reuven Azar, la DC News TV. „Am publicat recent că unii dintre jurnaliștii de la Al Jazeera sunt de fapt agenți ai Hamas”.

„Este oficial?”, a întrebat moderatorul emisiunii, analistul Bogdan Chirieac.

„Da. Deci vedem că unii dintre reporterii Al Jazeera sunt agenți ai Hamas. Așadar este foarte clar”, a mai spus Azar.

Ucizi oameni, apoi difuzezi știrea la televizior

„Cum adică, ucizi oameni și apoi difuzezi știri la televizor?”, a revenit Chirieac.

„Da, de exemplu, a fost un jurnalist din Al Jazeera care a participat la atacul din 7 octombrie, a făcut poze. Nu [este doar un caz]. Aceștia sunt doar cei împotriva cărora avem dovezi. Sunt mult mai mulți și trebuie să faceți diferența. Există o diferență între Al Jazeera în limba engleză care se adresează lumii occidentale și Al Jazeera în arabă care se adresează arabilor.

Al Jazeera în arabă este de fapt un instrument care promovează radicalismul, care promovează Hamas. Foarte problematic. Așadar, cred că avem o provocare, deoarece Qatar face unele lucruri care sprijină interesele americane. Este gazda uneia dintre cele mai mari baze militare americane. Așa că se joacă într-un fel, încearcă să prindă frânghia din ambele părți”, a conchis Ambasadorul Israelului.