Echipa DC News TV, formată din Antoniu Iuriciuc și Narcis Neagoe, revine cu un reportaj proaspăt, de această dată de la Târgul de Turism de la Romexpo. Cu o prezență importantă din partea Bulgariei și Greciei, tema neoficială a evenimentului a fost întărirea relațiilor turistice dintre țara noastră și cele menționate anterior prin înfăptuirea unui „mini-Schengen”, din moment ce prezența noastră în această comunitate este încă respinsă la nivel european.
Am vorbit cu inițiatorul acestui proiect, grecul Georgios Stafylakis de la Ministerul Turismului din Grecia, care ne-a spus mai pe larg ce se poate face în acest caz.
Pe lângă Grecia, am vorbit și cu reprezentanți ai Bulgariei, cum ar fi Ivaylo Stanev din Gabrovo, care vine de trei ori pe săptămână în România și și-ar dori ca trecerea frontierei să fie înlesnită.
Cu prilejul evenimentelor tragice din Israel am discutat și la standul unei companii aeriene care se specializează pe această zonă.
Pe plan intern aflăm ce e de făcut anul acesta în județele Prahova și Mureș, dar nu am evitat să luăm un interviu și unei platforme de turism și rezervări din România. Am aflat care este dimensiunea turismului românesc intern și multe alte lucruri interesante.