În emisiunea Totul despre bani de la DC News TV moderată de Mihai Ciobanu s-a vorbit despre stațiunea Mamaia Nord și asemănarea sa cu Miami, Florida.

Dinamica stațiunii Mamaia Nord

“Mamaia Nord – Năvodari a întrecut, într-adevăr, ca dinamică, stațiunea clasică, Mamaia, care aparține de Constanța.” a explicat Traian Bădulescu, consultant în turism și expert în dezvoltarea litoralului românesc, la DC News TV.

Diferența dintre Mamaia și Mamaia Nord

“Stațiunea Mamaia, cea clasică e dedicată în parte și familiilor, familiilor cu copiii e la concurență mare cu Eforie acum. Eforie a crescut pe această nișă mult. Dar Mamaia Nord, chiar și turiști americani au zis-o – sau cei care călătoresc mult și turiști vest-europeni care cunosc Miami. «Mamaia Nord mi se pare un fel de Miami, mai mic și mai ieftin, pentru că în Miami, sunt prețuri mari, mai mari, clar decât la noi».” a adăugat Bădulescu.

Prețurile din Mamaia Nord

“Sunt și la noi cluburi unde poți să plătești mii de euro, dar acestea sunt excepția. Totuși, sunt prețuri pentru toate buzunarele, să spunem cam ca de București, central sau semicentral, pentru că nu poți să vorbești de prețuri mici într-o stațiune turistică. Turiștii trebuie să știe că o zonă turistică clar are prețuri ceva mai ridicate dacă ne gândim la terase, restaurante, taverne, marketuri, pentru că este zonă turistică.” a concluzionat Bădulescu.