Poeta Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București. După ce a terminat Liceul „Cervantes” din capitală a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea din București – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză), pe care a absolvit-o în anul 2012, în 2014 a absolvi cu brio masteratul în aceeași instituție. Încă de la 4 ani a fost prezentă la spectacolele Cenaclului „Totuși iubirea”. A creat, de asemenea, un proiect interesant în propria sufragerie, într-o atmosferă colocvială, „Folk la Unu’ – Sufrageria Artiștilor”, seri de folk, poezie, teatru, dialog, amintiri. Din anul 2010 conduce publicația Flacăra lui Adrian Păunescu, pentru care scrie și editoriale.
Volume publicate: Toate poeziile pe care nu ți le-am scris, București 2022 și Ai vreme sa vorbim?, București 2023
Flaviu George Predescu este scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator DC News din anul 2015 și realizator al emisiunii De Ce Citim.
Din această emisiune veți afla: cum a început să scrie poezii Ana-Maria Păunescu, ce a motivat-o în demersul său, nenumărate amintiri despre tatăl ei, poetul Adrian Păunescu și veți asculta felul în care citește poezii din cele două volume.
De asemenea, veți afla ce pasiuni are Alexandra, fiica sa și care este scriitorul foarte cunoscut care a prezentat cele două volume de versuri ale poetei.
Emisiunea De Ce Citim a fost înființată în 30 mai 2020 de către scriitorul Flaviu George Predescu și criticul literar Daniel Cristea-Enache. Obiectivul acesteia a fost și a rămas promovarea lecturii.
Vă rugăm să ne urmăriți apăsând butonul de like și să distribuiți mai departe dacă vă place emisiunea noastră. Vă mulțumim!
În mod obișnuit, De Ce Citim se transmite în premieră în fiecare sâmbătă de la ora 17, dar există și ediții speciale, difuzate în alte zile ale săptămânii. Se poate accesa:
Site: https://www.dcnews.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/
https://www.youtube.com/@dcnewsromania