În România avem deja război, dar acesta are loc pe carosabil, nu în tranșee. Aceasta este părerea expertului în condus defensiv Titi Aur, care a explicat situația în cadrul emisiunii DC Conducem de la DC News TV.

Astăzi e Război în România. 4,2 oameni mor în fiecare zi pe șosele

„Suntem într-o alertă generală în toată lumea de când cu războiul din Ucraina. Ce face statul român acum? Vin rușii, nu vin rușii (…) și atunci dăm multe miliarde pe înarmare, cumpărăm rachete, arme, că dacă vin rușii o să murim. Ne pregătim ca să nu cumva să murim peste niște ani. Am înțeles, este în regulă, poate fi o strategie națională. Și CSAT, și Guvernul, toată lumea să facă asta.

Dar ce faci cu războiul care e acum, aici, care are loc în fiecare zi. Nu știu câți oameni mor în Ucraina astăzi, dar sigur în România mor 4,2 pe zi și 10 sunt răniți grav și 70-80 sunt răniți ușor. Astăzi, în România, și mâine, și poimâine. Nimeni, absolut nimeni nu este atent la asta”, a spus fostul pilot de raliuri.

Nici cei care sunt plătiți să oprească carnagiul de pe străzi nu fac nimic

„Mai mult, cei care sunt plătiți să țină cont de asta nu vor să audă nimic, nu vor să facă nimic. Astfel, avem un război în permanență aici, zi de zi, an de an. Suntem cei mai criminali din punctul ăsta de vedere din Europa.

E astfel corect să bagi miliarde în înarmare și în pregătirea în viitorul război care va veni sau nu va veni, dar de războiul actual să nu te intereseze deloc, să nu faci nimic? Mi se pare că e o discrepanță prea mare între cele două feluri de a aborda niște morți posibile în război cu niște morți actuale care sunt acum, pe stradă”, a adăugat el.

Ce spun cifrele Poliției Române

Potrivit datelor Poliției Române, în anul 2022, pe drumurile publice din România s-au produs 4.712 accidente rutiere grave, care au cauzat decesul a 1.632 de persoane.

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum și traversarea neregulamentară de către pietoni au rămas și în anul 2022 cele mai frecvente două cauze generatoare de accidente rutiere grave.