Poliția Capitalei are un laborator de criminalistică dotat după standardele europene, anunță Șeful Serviciului Criminalistic din cadrul instituției, comisar Răzvan Amaricăi, în emisiunea Laurei Duță de la DC News TV.

Tot ce vedem prin filme avem și noi, spune comisarul

„Prin comparație cu ce avem noi, există în străinătate laboratoare sau alte echipamente foarte avansate și ne dorim și noi să avem în viitor? Vreo tehnică, vreo aparatură?”, a întrebat Laura Duță.

„Pe palierul de expertiză și constatări, laboratoarele din România sunt acreditate la nivelul celor care există și în afară. Ce vedem prin filme avem și noi. Tehnică apare, evoluția e normală, dar cu sprijinului Institutului Național și conducerea Poliției Capitalei s-a reușit să nu avem probleme din punct de vedere al dotării și tehnicii”, a explicat comisarul Amaricăi.

Pregătirea este continuă. Există grupuri de lucru la nivel european

„Când apare un dispozitiv nou trebuie să-l manipuleze cineva. Cine se ocupă?”, a mai întrebat jurnalista.

„V-am zis, avem grupuri de lucruri la nivelul comunității europene la care colegii noștri participă. Au participat și de la cercetare la fața locului, și de la balistică, o parte și de la grafică. E greu de spus cine e cel mai bun, până la urmă finalitatea judiciară contează cel mai mult. Practic facem parte dintr-o echipă, noi, criminaliștii, judiciarii, procurorii. Scopul este înfăptuirea justiției și asigurarea unui climat cât mai sigur”, a mai spus polițistul.