Ionuț Moșteanu (USR) a vorbit la DC News TV despre calculul comasărilor alegerilor din 2024, sugerând că dorința mai mare pentru acest lucru este la Partidul Național Liberal. Acesta a mai spus că Partidul Social Democrat își păstrează poziția dominantă în preferințele românilor și doar o „prostie mare” făcută de formațiune ar putea schimba acest lucru.

Pe cine avantajează comasarea

„S-a discutat despre comasarea europarlamentarelor cu localele și se pare că au bătut și palma”, a spus moderatorul emisiunii Ce se întâmplă de la DC News TV, Răzvan Dumitrescu.

„Tot auzim această poveste cu comasările. Partidele mari și vechi, PSD și PNL, voiau să-și creeze un avantaj politic comasând niște alegeri cum le-ar conveni mai mult. PNL-iștii sunt disperați în momentul ăsta pentru că pierd teren, știu că și-au păcălit electoratul, știu că o să deconteze tare la alegeri și se gândesc că poate asta îi salvează, bazându-se pe ceva primari pe care-i au”, a explicat Ionuț Moșteanu, candidatul USR la Primăria Pitești în 2024.

„Credeți că mai degrabă ei (n.r., PNL) sunt cei care insistă?”, a întrebat Dumitrescu.

Moșteanu: Este doar un PSD galben

„PSD-ul stă cumva bine și are un electorat mult mai stabil. Trebuie să facă niște prostii foarte mari să piardă. Au mai reușit câteodată. Au avut 23% în 2019. Au un aparat de partid numeros, un electorat destul de stabil cu specificul său.

PNL-ul se consideră un partid liberal, un partid de dreapta, pro-antreprenori. Au dovedit în ultimii doi ani că sunt doar un PSD galben și pentru asta lumea îi va taxa și ei știu că nu vor scăpa de furia oamenilor”, a conchis Moșteanu.