Ionuț Moșteanu de la USR explică pe larg de ce a făcut alianță cu PMP și Forța Dreptei. Acesta pune pariu că noua alianță de dreapta din România se va bate „de la egal la egal” cu PSD la alegerile din 2024.

PMP și FD, valoroase pentru USR

„Ludovic Orban nu a vrut să-și mintă electoratul liberal și a plecat. Asta arată cuvânt, onoare, dincolo de alte lucruri. Alături de Orban sunt o grămadă de oameni în toată țara. Mulți, puțini, o să vedem la alegeri. Am cunoscut mulți dintre ei. De exemplu președintele de la Argeș, domnul Soare, este un om absolut respectat în toată comunitatea. Sunt oameni valoroși peste tot în țară, deci contează și Forța Dreptei. În PMP la fel, sunt oameni în jurul lui Tomac pe care i-am cunoscut în mandatul trecut. Avem o chimie foarte bună cu ei, ne-am înțeles bine și vin cu niște structuri complementare cu ale noastre”, a explicat Ionuț Moșteanu la emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV, moderată de Răzvan Dumitrescu.

De la egal la egal cu PSD și peste PNL

„Împreună cu ei suntem mai puternici. Mergem cu această alianță în toate alegerile de anul acesta, iar această alianță se va bate de la egal la egal cu PSD pentru că este singurul vehicul politic care îi reprezintă pe oamenii de dreapta”, a adăugat Moșteanu.

„Dumneavoastră credeți că această alianță depășește PNL-ul la vot?”, a întrebat Dumitrescu.

„Cu siguranță, fac pariu pe ce vreți dvs., pentru că PNL-iștii și-au mințit electoratul. De ce să-i mai voteze?”, a continuat reprezentantul USR.

Sondajele nu ar fi veridice, mai spune Moșteanu

„Credeți că PNL termină pe patru?”, a mai chestionat realizatorul. „Pentru că deocamdată, cu excepția unui singur sondaj, peste tot văd AUR cam pe locul 2”.

„Lăsați sondajele. Eu iau sondajele cu lingurița”, a conchis Ionuț Moșteanu.