Actorul Gabriel Fătu spune la DC News TV că platformele de streaming cum ar fi Netflix sunt o șansă pentru cinematografia românească. Când vine vorba de avantajele pe care le au cineaștii atunci când își „proiectează” filmele și pe micile ecrane, Fătu spune că controlul revine în telecomanda spectatorului.

„Acum Andreas Petrache scrie la iUmor, roast-uri și așa mai departe. Tot Andreas a scris și un film pe care l-a făcut anul trecut și este pe Netflix, se numește «Love Story»”, a spus Gabriel Fătu la DC News TV.

Cinematografia românească, mai aproape de oameni

„Nu a făcut rău Netflix, a adus cinematograful autohton aproape de oameni. Poate la cinema nu se mobilizează lumea, e doar o săptămână sau două în care ai timp să te duci, dacă nu ai pierdut. Azi e premiera, mai proiectează de două ori și la revedere. Pe când pe Netflix te uiți când ai timp, când ai chef”, a zis și moderatorul emisiunii, Val Vâlcu.

„Ai și această «șansă». Ai buton de stop, dacă te ia somnul îl oprești și îl vezi a doua zi”, a răspuns Fătu.

Mirciulică, lansare de succes pe Netflix

Mirciulică este o comedie românească cu Mircea Bravo, care a avut succes atât în cinematografe, cât și pe Netflix. Filmul spune povestea lui Mircea, un tânăr care se întoarce acasă după ce pică un examen de magistratură și se angajează la o firmă de salubritate. Acolo, se încurcă cu soția șefului și intră în tot felul de situații amuzante.

Mirciulică a fost lansat în octombrie 2022 și a fost vizionat de peste 300.000 de spectatori în România. Pe Netflix, a ajuns pe locul 1 în topul filmelor din România în februarie 2023.