Într-o discuție pe marginea rolului serviciilor secrete în investigații, Mugur Ciuvică a evidențiat importanța unei colaborări mai strânse între aceste instituții și autoritățile judiciare. Acesta consideră că există deja un cadru de lucru potrivit pentru ca serviciile să furnizeze informații relevante în cazuri de corupție sau alte ilegalități, fără necesitatea unei reglementări suplimentare.


“O să vedem în primul rând, cum adică să apelezi la servicii, la solicitare? Adică eu, dacă anchetez o faptă, nu știu, că s-a furat un telefon, sun la SRI și întreb, bă, voi știți ceva despre telefonul ăla furat?” a transmis Mugur Ciuvică.

“S-ar putea să fie dl. Rog pe partea cealaltă…” a completat Diana Tache. 

“Mie se pare normal și nu trebuia nicio lege pentru asta, absolut nimic. Un singur lucru, ca în momentul în care SRI-ul ascultând, urmărind teroriști, urmărindu-l pe Putin, urmărind pe cine urmăresc ei, că nu urmăresc pe nimic, făcând afaceri, cum fac… Asta fac de dimineață până seara, tot felul de combinații pe bani. Află că, uite nene, s-a comis o corupție în cutare chestie. Să facă o notă și să o trimită la Parchet să spună, uite, din activitatea noastră specifică, am aflat că s-ar comite un act de corupție acolo, puneți mâna și anchetați voi, că e treaba voastră.” a adăugat acesta.”