Într-o fascinantă incursiune în lumea interculturală, emisiunea “Departe de România” de pe DC News aduce în prim-plan povestea captivantă a Anastasiei Cruz, o româncă curajoasă stabilită în Islanda

“Și cum se împacă cele două culturi în aceeași casă? Sunt totuși două culturi destul de diferite.” a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

“Da, nu știu foarte multe cupluri similare, poate pentru că și ei-s puțini. Și la modul în care atunci când spun că soțul meu este islandez sau când îl întâlnesc, îi zic, ești primul islandez pe care îl cunosc. Așa se întâmplă și în cazul lui. Zice că-s din Moldova, vai din Moldova dar unde e asta? Prima moldoveancă pe care o cunosc. Asta e și o responsabilitate, pe care o port cu mine, dar cum se împacă? Se împacă bine. Pentru că el a locuit în afara țării, normal nu în estul Europei, a locuit în Orientul Mijlociu de fapt, dar totuși a fost expus unei diversități culturale înainte să ne întâlnim, pentru 3 ani el a locuit acolo. Cred că e diferit decât dacă ne-am fi întâlnit și aș fi căsătorită cu un islandez care n-a ieșit din Islanda, pentru că ei-s destul de izolați aici. Ei țin la asta, la modul sănătos, unele persoane ajung și la extremă, dar majoritatea într-un mod sănătos, dar țin foarte mult la cultura lor.” a explicat Anastasia Cruz.