Astăzi, în cadrul unui interviu acordat DC News, Nicolae Istudor, rector și profesor universitar, a evidențiat importanța colaborării și schimbului de experiență, în cadrul dezvoltării celei mai noi facultăți de drept din România. Rectorul a mai subliniat și privilegiul implicării profesorului universitar Tudorel Toader în orientarea colegilor mai tineri.

“Domnule rector, cea mai tânără, cu cea mai veche universitate de drept din România și-au dat mâna astăzi la București. Aveți multe facultăți în ASE, dacă nu mă înșel, vreo 13 și Facultatea de Drept este cea mai nouă, este copilul ultimul născut, ca să zicem așa, plănuiți, ținând seama de categoric experiența specială a universității și a Facultății de Drept de la Alexandru Ioan Cuza Iași, schimburi de profesori, programe școlare comune sau dvs. sunteți focalizați în special pe dreptul afacerilor, așa cum e și normal, pe drept, economic?” a adus în discuție Bogdan Chirieac.

“Da, sigur în planul de învățământ sunt și discipline economice. Am făcut un calcul în jur de 20% din tot ce înseamnă disciplinele din plan de învățământ, dar celelalte 80 sunt sigur, discipline de drept. Și acesta a fost și scopul, ca un om cu experiență, un om cu valoarea domnului rector să dea o mână de ajutor și să poată să-i orienteze pe colegii noștri mai tineri.” a răspuns Nicolae Istudor.