„S-au așezat lucrurile pe piața energiei? Ne mai putem aștepta la turbulențe așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți?”, a întrebat Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business, în emisiunea Totul despre bani de la DC News TV.

„Da, din păcate trăim niște vremuri foarte impredictibile. Discutăm de conflicte, discutăm de războaie, discutăm de foarte multe rearanjări ale unor înțelegeri comerciale, politice, geopolitice la nivelul întregului mapamond. Practic, toate acestea pot să influențeze într-un mod foarte rapid și cu o dinamică ridicată evoluțiile de pe piața de gaze și de energie electrică.

La momentul de față, să spunem că nu există un motiv de îngrijorare real. Dar, vedeți dvs., zilele trecute un atac asupra unei nave de transport rusească a schimbat în câteva ore situația din punct de vedere atât geopolitic, cât și din punct de vedere al evoluțiilor pe burse. Deci, la momentul de față, așa cum arată trendul nu ar trebui să discutăm de eventuale volatilități, dar trebuie să fim foarte conștienți că lucrurile nu sunt deloc stabile în momentul de față și, ca atare, orice se poate întâmpla aproape în orice clipă”, a fost răspunsul lui Dumitru Chisăliță.