Într-o discuție captivantă cu Loredana Iriciuc, Alexandra Șerb, coach transformațional pentru părinți, dezvăluie cheia unui echilibru eficient între viața profesională și cea familială. Potrivit Alexandrei, secretul constă în conștientizarea nevoilor personale și înțelegerea modului în care cele două aspecte distincte ale vieții, cariera și familia, pot împlini nevoi diferite. Într-o lume agitată, în care părinții se confruntă cu provocări legate de timp și prezență, Alexandra oferă perspective valoroase asupra modului în care conștientizarea și adaptabilitatea pot contribui la o viață echilibrată și împlinită.

“Dar cum să gestionăm și echilibrul ăsta între viața profesională și viața de familie pentru a ne asigura că suntem părinți prezenți și petrecem timp de calitate?” a întrebat Loredana Iriciuc.

“Felul în care eu mă uit la aceste două zone este că: ambele definesc două zone diferite care-mi împlinesc nevoi diferite. Merg la serviciu să-mi împlinesc nevoile, de creștere, de sens, de contribuție, de creativitate și vezi, sunt conștientă de nevoile astea. Ca să fiu conștientă de ele trebuie să învăț să stau cu mine și să văd ce e cu adevărat important pentru mine. Și apoi vin din zona asta de la serviciu și vin acasă și îmi satisfac nevoile de iubire, de apartenență, de conectare, de joacă, de relaxare, de siguranță. Fiecare își satisface diferite nevoi. Ca să ajungem la acel echilibru important e să știm ce e important pentru noi și apoi să știm ce avem de făcut ca să ajungem în zona aia de echilibru. Când serviciul devine o zonă de frustrare, de exemplu, capacitatea mea de a fi prezentă, mă ajută să revin la ce e important cu adevărat pentru mine, să mă uit, serviciul acesta mai împlinește nevoile, mai corespunde cu ceea ce e important pentru mine, mă mai face să fiu, să-mi umplu paharul cu conectare interioară? Dacă nu, atunci ce am de făcut să mă îndrept către un loc care să mă împlinească? Deci cumva capacitatea mea de a vedea lucrurile astea îmi va influența apoi și prezența acasă că dacă eu vin de la serviciu frustrată nu mă ajută, și de-aia prezența și capacitatea asta de a fi prezentă și de a fi conștientă de ce se întâmplă în corpul meu, cum se simte în anumite situații îmi va influența apoi și prezența acasă.” a explicat Alexandra Șerb.