Într-un interviu recent acordat DC News, artistul Mihai Trăistariu dezvăluie pasiunea și ambiția sa legate de Eurovision, considerând competiția drept un punct cheie în viața sa. Cu amintiri legate de apropierea de victorie în 2006, când piesa “Tornero” era la un pas să câștige, Trăistariu adaugă că, în ciuda pregătirilor sale pentru ediția din acest an, România se află încă în incertitudine cu privire la participare. În ciuda tentației de a se înscrie rapid într-o altă țară, artistul mărturisește că dorința sa principală este să reprezinte România și să aducă premiul acasă, iar lipsa unei decizii oficiale îl pune într-o dilemă dificilă între așteptare și posibilitatea de a se înscrie în altă parte.

“Eurovisionul e un punct cheie în viața mea. Am vrut dintotdeauna să-l câștig. M-am apropiat în 2006 cu Tornero, era cât pe ce să câștig internațional, dar n-am reușit și de atunci mi-am făcut o ambiție să tot încerc la Eurovision. Anul ăsta am o piesă, dar uite că-ți spun, încă România nu se știe dacă va participa. Chiar e în discuții chiar zilele astea, eu tot urmăresc site-uri de știri să aflu ceva. Nimic nu se anunță. Măcar de ne-ar anunța că nu se ține, că am voie să mă înscriu în alte țări, dar stau așa blocat între două luntre, că nici nu știu. Am piesa, că am o piesă super de prin Finlanda și aștept, na, adică aștept să văd ce decizii ia televiziunea noastră, care poate să te anunțe și în februarie, când deja nu mai ai nicio șansă să te înscrii în altă parte.” a transmis Mihai Trăistariu.

“Nu o să te gândești să iei atitudine înainte?” a întrebat Andreea Cercel.

“Singura atitudine e să mă înscriu acum repede în altă țară, dar eu vreau pentru România, că asta-i dorința mea să reprezint țara, să plângă românii că aduc marele premiu acasă. Uite, mai e o zi și se termină înscrierile pentru San Marino, unde sunt permiși străini. Mai sunt câteva țări care permit, dar și ele își termină preselecțiile… dacă nu te înscrii acum, când? Nu știu cum să fac.” a răspuns artistul.

“Crezi că ai avea parte de susținerea pe care ai avea-o în România și în altă țară?” a adăugat moderatoarea.

“Nu cred că aș fi la fel. Orice țară, oriunde ai merge, oamenii sunt patrioți cumva. Își votează artistul lor local, dar nu e… sunt excepții. De exemplu, Céline Dion s-a lansat cumva la Eurovision, ea e din Canada, care nu e în Europa și totuși a reprezentat Elveția la Eurovision. Au găsit-o elvețienii de prin Canada și au chemat-o. Hai că te trimitem, i-au făcut preselcția a câștigat și a și câștigat concursul mare. Deci se poate și așa, nu e musai să fii de acolo, da, eu știu, eu vreau România. Dacă nu o fi și n-o fi îmi pregătesc, dar nu știu dacă anul ăsta mai am timp să mai scriu undeva ca lumea. Nu știu. Probabil, dacă nu mai face România, o să stau acasă. N-am altă variantă.” a explicat Mihai Trăistariu.