Cu finalul mandatului său de președinte al României în perspectivă, Klaus Iohannis devine subiectul unor speculații legate de o posibilă preluare a unei funcții europene. Expertul în comunicare, Bogdan Teodorescu, analizează această perspectivă într-un interviu pentru DC News, subliniind că au fost vehiculate mai multe opțiuni, inclusiv șefia NATO sau a Națiunilor Unite.

“Acuma, povestea lui Iohannis, care ar putea prelua o funcție europeană la finalul mandatului său de președinte al României este o poveste veche. S-au vorbit despre măcar trei poziții șef NATO, Națiunile Unite, s-a vorbit și de ambasadă, de ministru de externe al Europei, pe poziția lui Borell. Deci s-a vorbit de foarte multe lucruri, ori în acest context probabil că s-a repus în discuție tema anterioară a carierei externe a lui Klaus Iohannis cu niște argumente, el fiind pe o listă scurtă, poate fi pe acolo, dar cel puțin în acest moment, aparența înclină mai degrabă spre liderul politic italian, spre Draghi mai mult decât spre Iohannis.” a transmis Bogdan Teodorescu.

“A 2-a referitor la consecințele din țară. Este un moment interesant pentru liberali, numai că nu este cel mai fericit moment pentru liberali. Dl. Ciucă, în postură de președinte interimar, are niște limitări în mișcare într-o perioadă în care ar trebui să fie nelimitat, că totuși, intrarea lui în campanie directă pentru parlamentare, de fapt locale, parlamentare, prezidențiale ar presupune o libertate de expresie și de deplasare.” a mai adăugat specialistul in comunicare.